Община Перущица въведе частичен воден режим поради риск от изчерпване

...
Община Перущица въведе частичен воден режим поради риск от изчерпване
Коментари Харесай

Перущица въведе частичен воден режим

Община Перущица вкара непълен воден режим заради риск от привършване на водоема, който зарежда част от града.

Режимът е въведен от през вчерашния ден, като от 20.00 ч. до 06.00 ч. няма да има водоподаване в региона на ниска зона в продължение на няколко дни. Засегнати са към 1/3 от жителите на града. Режимът се вкарва с цел да бъдат пренасочени водни количества към проблематичния квартал, зоната под паметника.

По информация на " ВиК " Пловдив има проблем с единия водоизточник, захранващ с питейна вода Перущица. В него няма задоволително вода и заради тази причина водоподаването в някои елементи на Перущица е нарушено.

От общината напомнят, че с настъпването на летния сезон и издадена ЗАПОВЕД № 174/22.06.2023 година се не разрешава използването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, моторни транспортни средства и други.

Проблемът с водоизточника не е от в този момент, търсят се разновидности, уточни кметът на Перущица Мария Витанова за Българска национална телевизия.

" Може би разновидността е да се търси нов водоизточник, само че това е решение, което ВиК би трябвало да вземе ", добави тя.
 Въвеждат воден режим в Пазарджишкото село Лесичово
Въвеждат воден режим в Пазарджишкото село Лесичово

Водоподаването се стопира от 22:00 до 06:00 часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР