Община Перник обяви подбор на младежки работници и медиатор, съобщи

...
Община Перник обяви подбор на младежки работници и медиатор, съобщи
Коментари Харесай

Община Перник обяви подбор на младежки работници и медиатор

Община Перник разгласи асортимент на юношески служащи и посредник, заяви общинският пресцентър. Процедурата е част от осъществяването на план за създаване на юношески център, който ще бъде модел за високи стандарти на младежка работа. Проектът се осъществя по стратегия " Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвимите групи ", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година

Основна цел на плана е създаване на подобаваща инфраструктура и въвеждане на ефикасни ограничения, ориентирани към общественото включване на младежите, най-вече от уязвими групи. Предвижда се да бъде издигнат съвременен юношески център. Той ще основава обучителни и просветителни модули, ще развива интернационалните връзки с организации със сходна визия и задача. Дейностите на младежкия център ще се базират на модерни обучителни стратегии.

Целева група на бъдещата институция ще са младежите на възраст сред 15 и 29 години, като специфичен фокус ще бъде обособен на младежите от уязвими групи, които са в риск. Това са представители на етнически малцинства, младежи от обществени институции, живеещи в отдалечени или слабонаселени региони, застрашени от отпадане възпитаници и към този момент отпаднали от просветителната система, както и тези, които не съумяват сполучливо да се приспособяват към средата, в които живеят.

Изграждането на инфраструктура, подобаваща за развиване и изява младежите ще бъде съчетано и с обезпечаване на нужния дипломиран учебен личен състав към младежкия център, прецизират от общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР