Община Кърджали обяви, че организира кампания Керемиди за смет в

...
Община Кърджали обяви, че организира кампания Керемиди за смет в
Коментари Харесай

Защо община Кърджали праща гражданите за сливи за смет, а сметта стои по кофите?

Община Кърджали разгласи, че провежда акция " Керемиди за боклук " в центъра на града на 12, 13 и 14 май. За тези, които разбираемо не могат да се досетят каква е задачата на тази самодейност, наш четец и гражданин на град Кърджали изясни.

Сигналът към News.bg бе подаден с голямо отвращение и редица упреци към кмета Хазан Азис и цялото управление на общината. Причината за това е, че кърджалии биват приканвани да съберат и донесат боклука си в центъра на града, а в подмяна на положителното дело ще получат керемиди с тегло равно на отпадъците. И не, това не е смешка, в случай че община Кърджали също няма толкоз мощно възприятие за комизъм -.

Читателят на News.bg дефинира цялата акция като една насмешка към всички жители на града, в случай, че контейнерите преливат към този момент месеци наред, по думите му. В сигнала жителят на Кърджали споделя, че съгласно него акцията е за реклама на компания за плочки, която в действителност ще даде въпросните керемиди. Възмущение буди и фактът, че събирането на отпадък от целия град ще бъде на бул. " България " пред площад " Освобождение ", който де факто влиза в обсега на центъра на Кърджали.

Според общината обаче акцията би съдействала, като с получените керемиди и тротоарни плочки могат да се ремонтират тротоари и покриви както на общински здания, по този начин и на частни.

Уточнява се, че типовете боклуци, които се одобряват са следните:
пластмасови отпадъци хартия и картон стъкло текстил електрически уреди найлон метали - /без автомобилни/ дървесни отпадъци
Изрично се акцентира, че няма да се одобряват биологични, рискови, медицински, индустриални и битови боклуци, гуми, както и боклуци в течно положение - бои, лакове, масла, горива, мазила. Изключение постоянно има и то би могло да се направи само при проведено предаване с идея " Да почистим околност " .

Всеки искащ със личен превоз дава отпадъка, който е събрал, до камиона на въпросната компания за плочки и керемиди. Там нейни чиновници преглеждат дали предаденият боклук дава отговор на изискванията и го претеглят. Проявява се и симптом на благотворителност - при положение, че килограмите не са цяло число, то се закръгля след 5 в интерес на участника, акцентира общината. Участникът получава плочки или керемиди (по избор) равни на тежестта, което е предал като боклук.

Ситуацията с подигравка обобщава жителят и предлага самите общински чиновници да провеждат акция по почистването на града, който постоянно потъва в нечистотия. И да стартират да предават битовия отпадък от кварталите - " по този начин ще могат да настелят освен общинските тротоари с нови плочки, само че и личните си вкъщи, а и в прилежащите градове! "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР