Община Ивайловград спечели първи проект от Националния план за възстановяване

...
Община Ивайловград спечели първи проект от Националния план за възстановяване
Коментари Харесай

Ивайловград със светлина от бъдещето. Проектът възлиза на близо 700 000 лева

Община Ивайловград завоюва първи план от Националния проект за възобновяване и резистентност, по процедура: BG-RRP-4.025 „ Подкрепа за енергийно ефикасни системи за улично осветяване – Покана 1 “.

Чрез него ще се реализира рехабилитация и рационализация на уличното осветяване в 5 обитаеми места “. Той е класиран на 63 -то място, от общо 68 финансирани планове.

„ Най-после ще можем да осигурим по-добра осветеност и по-висока енергийна успеваемост на уличното осветяване, в Ивайловград и селата Славеево, Драбишна, Свирачи, Белополци и Железино като ще бъдат изпълнени ограниченията за понижаване разноските на общината и възстановяване изискванията на живот на популацията “, разяснява кметът Диана Овчарова.

Проектът планува ново осветяване на улици, пътни и пешеходни подходи към жилищни входове, открити паркинги и междублокови пространства. Предстои слагането на нови светодиодни LED осветители с високо качество и нараснал светлинен рандеман. Ще бъде внедрена съвременна система за ръководство на уличното осветяване. Предстои създаване и на самостоятелна фотоволтаична система за града, както и въвеждаща система за
ръководство на уличното осветяване,
която ще разреши мониторинг и надзор върху потреблението. Като резултат от осъществяването на плана се чака да се усъвършенства нощното осветяване на улиците и междублоковите пространства в града и посочените села, както и да намалеят разноските за поддръжка, консумативи и изразходвана електрическа енергия.

Предвижда се осъществяването да докара до предстояща
спестовност от 100 976,3 лв/год. на община Ивайловград.
Общият бюджет на плана възлиза на 684 723.17 лева, което се явява 100 % безплатна финансова помощ, а срокът за осъществяване е 18 месеца.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР