Община Гулянци алармира за фатално забавени пари по три одобрени

...
Община Гулянци алармира за фатално забавени пари по три одобрени
Коментари Харесай

Община Гулянци алармира за фатално забавени пари по три одобрени проекта на общината

Община Гулянци сигнализира за съдбовно забавени пари по три утвърдени плана на общината по Закона за държавния бюджет. Общата стойност на плановете е към 17 милиона лв., като над 10 млн. би трябвало да влязат в общинската хазна за 2024 година, с цел да стартира осъществяването им.

Парите са за поправки на външни водопроводи и пътища в селата Брест, Сомовит и Гиген. Това заяви пред медиите в Плевен ръководителят на Общинския съвет на Гулянци Огнян Янчев, като посочи, че диалозите с отрасловото министерство не водят до никакви ясни резултати и не излиза наяве по никакъв метод по кое време парите ще дойдат в общината. Въпросът е, че процедурата по осъществяването на плановете към този момент е почнала, в т. ч. и избор на реализатори, а в случай че целевите средства по трите плана влязат прекомерно късно тази година, то те няма да могат да бъдат усвоени и общината ще се наложи да ги върне. Ако пък изпълнителите не стартират работа, то те ще би трябвало да бъдат обезщетени.

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков и член на Коалиционния съвет на " ЛЕВИЦАТА! " посочи, че казусът с Гулянци не е обособен и той се отнася до проектите за осъществяване на бюджета. Той изясни, че след обезпечаването в Министерство на регионалното развитие на утвърдените планове, като тези на Гулянци, за 1,5 милиарда лв., в следствие финансовото ведомство си е върнало назад 1 милиард в подтекста на проектите за преизпълнение на бюджета. Така, на процедура, пари по утвърдените планове в Министерство на регионалното развитие няма и доста от общините ще бъдат сложени в неспособност да изпълнят плановете си. Във финансовото министерство измамите са доста тежки, сподели в умозаключение Румен Петков.

Вън от тематиката, Румен Петков сигнализира за засилена нацистка агитация в България и Европа, като национална политика в границите на държавното ръководство . Пред медиите в Плевен той назова десетина новоиздадени преводни книги, които се радват на необикновен интерес на книжния пазар и описват за режима Третия райх, триумфите на фюрера и подопечните му военни звена. Европа сега е Европа на нацизма, нацистка Европа е реалност, пропагандата в тази посока е стройна и поредна и в навечерието на евровота би трябвало да си дадем сметка за това, сподели още Петков и разясни, че това е единствено част общия духовен крах на Стария континент. 

Източник:

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3716Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед10689Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед33658Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед19374Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед11913Д-р Румен Петков: Китайско-африканските връзки като сполучлив образец: Търговия, бизнес, рационализация и развитиеАлтернативен Поглед163871Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127704Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед95096Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90620Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед74449Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев43432Цола Драгойчева - Македония сред Тито и Димитров след 1944-та(Втора част)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР