Община Горна Оряховица ще започне да предлага на инвеститори свободни

...
Община Горна Оряховица ще започне да предлага на инвеститори свободни
Коментари Харесай

Горна Оряховица е в готовност да предлага свободни терени за осъществяване на инвестиции в града

Община Горна Оряховица ще стартира да предлага на вложители свободни имоти в града, планувани за жилищно строителство.

Огледи на няколко такива общински терена направиха кметът Николай Рашков и ръководителят на Дирекция „ Специализирана администрация “ инж. Людмила Бояджиева. Определянето на свободни терени ще даде опция на Общината бързо и съответно да отговори на оферти от страна на вложители, които желаят да строят в града.

Парцелите, обект на осъществения оглед са частна общинска благосъстоятелност, с повърхност от към 1000 кв. м всеки. Разположени са по горнооряховските улици „ Юрий Гагарин “, „ Георги Бошнаков “ и „ Васил Левски “.

Чрез положителни механизми за бързо и транспарантно използване на метода на публично-частното партньорство за развиването на града, Общината възнамерява и да обнови жилищния си фонд.

Давайки на вложители правото на градеж върху парцели, които са съсобственост сред Общината и физическо или юридическо лице, само че са отредени за жилищно и смесено строителство, кметството ще получава подготвени жилища и други обекти в постройките.

Право на градеж може да се дава и след провеждането на търг или конкурс сред частни вложители, като още веднъж компенсират Общината с парцели. Местната власт в Горна Оряховица обмисля също и класическия вид да строи жилища със лични средства върху лични терени.

Предстои проучване на парцелите и включването им в лист със свободните терени и други недвижими парцели за реализиране на вложения в Горна Оряховица. Списъкът ще бъде оповестен в уеб страницата на Общината и показан на вниманието на евентуалните вложители. При интерес навреме ще се изготвят пазарни оценки от самостоятелни лицензирани оценители.

„ Отворени сме и към този момент организираме някои предварителни диалози с възможни вложители, като подсигуряваме цялостно подпомагане, при прецизно съблюдаване на законодателството “, разяснява кметът Николай Рашков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР