Община Гърмен в следващите 4 години ще се управлява Феим

...
Община Гърмен в следващите 4 години ще се управлява Феим
Коментари Харесай

Феим Иса от ДПС спечели кметската надпревара в Гърмен

Община Гърмен в идващите 4 години ще се ръководи Феим Иса от Движение за права и свободи, който завоюва кметската конкуренция на балотажа с 24 % повече от досегашния кмет Минка Капитанова. В Гърмен имаше засилено полицейско наличие и напрежение, а в нощта преди балотажа полицията задържа някогашния кмет Ахмед Башев по сигнал за пазаруване на гласове. Той беше освободен преди края на изборния ден и даже отиде да гласоподава в родното си село Рибново.

Новият кмет Феим Иса отхвърли коментар, а изгубилият Минка Капитанова дефинира резултата като предпочитание на хората за смяна. Жителите на общината чакат от досегашния кмет на Рибново, който към този момент е кмет на общината по-добра инфраструктура в обитаемоте места и работа за хората. В общината се намират привлекателните за туристите Лещен, Ковачевица и Огняново.

В деня на балотажа съвсем всички в Гърмен говореха, че са се купували гласове, само че в Общинската изборна комисия не е постъпил нито един сигнал за сходно нарушаване.

Ахмед Башев, който беше арестуван по сигнал за пазаруване на гласове в деня за размисъл, а през вчерашния ден освободен без обвиняване, отхвърли да е взел участие в схеми в интерес на един от претендентите.
Ахмед Башев: Не знам за кой ме упрекват, на знам и за какво ме упрекват. Това, което някъде четох, че са намерили в колата ми 200 000 лв. и описи и такива неща, безусловно не дава отговор на истината. Имаше 2 000 лв. мой си пари, имаше остарели бюлетини от предходните избори, предходния тур.
Твърди, че пазаруване е имало, а цената за глас е вървяла от 50 до 150 лв..
Ахмед Башев: Пречех на някого да си купува гласове. Това е! В община Гърмен се раздаваха пари като салфетки в гръцка таверна. Така се разхвърляха.
Башев разяснява, че наличието на полицията и жандармерията в общината в деня на балотажа не е попречило на същинските търговци на гласове. Пред Българска национална телевизия той съобщи, че поради ареста ще търси правата си в съда и ще съди страната. От прокуратурата разясниха, че следствието по случая продължава.
 Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е освободен от следствения арест Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е освободен от следствения арест
Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е бил арестуван нощес по време на полицейска акция по съмнение за пазаруване на гласове. До задържането му се стига...
Още по тематиката Местни избори 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР