Община Долни чифлик организира Фотоконкурс на тема Природно и морско

...
Община Долни чифлик организира Фотоконкурс на тема Природно и морско
Коментари Харесай

Община Долни чифлик организира фотоконкурс „Природно и морско културно наследство на Черно море“ 


Община Долни чифлик провежда Фотоконкурс на тематика „ Природно и морско културно завещание на Черно море “
Фотоконкурсът има за цел да покаже живописната страна на естествено и морско културно завещание на Черно море. Целта е да бъдат насърчени фотолюбители и професионални фотографи, да уловят и запечатат с обективите си невероятни и вдъхновяващи моменти и красиви пейзажи от Черноморието.
Конкурсът е отворен, както за експерти, по този начин и за фенове. Всеки създател може да взе участие с най-много 3 фотоси във фотоконкурса.
В интервала от 21.08.2023 до 20.09.2023г., всички искащи да вземат участие ще имат опция да снимат или приготвят своите фотографии.

Регистрация и присъединяване
Всеки участник може да изпраща своите фрагменти единствено на имейл:
[email protected] до 20.09.2023г
ℹ️Към всяка фотография, участваща в състезанието, би трябвало наложително да има следната информация:
✔️заглавие на фотографията
✔️име на създателя фотограф
✔️текст, описващ мястото, обстановката и историята на фотографията (до 500 знака)
✔️година на снимане
✔️за участници под 18 година – възраст и име на родител/настойник
✔️Участието на малолетни в състезанието изисква декларация от настойника за единодушие за присъединяване в надпреварата (приложение 1 към Правилата).
✔️телефон за връзка.
❗️Участниците в състезанието могат да изпращат единствено фотографии, направени от тях самите и върху които имат авторски права. При предявени искания от трети лица, създателят на предоставената снимка носи цялостна отговорност. С изпращането на снимка участниците дават единодушието си уредниците и Община Долни чифлик да употребява безплатно изображенията в осведомителни материали, свързани с активността на локалната администрация, безплатното издание на конкурсната работа на уеб страницата и обществената мрежа на уредника, в локални медии и изложения както в община Долни чифлик, по този начин и в други обитаеми места.

Технически условия към фотосите, изпращани за фотоконкурса:
✔️Снимките би трябвало да са в цифров формат JPEG, да имат заглавие и наложително да бъдат съпроводени от къс текст, описващ мястото, обстановката и историята на фотографията – до 500 знака.
✔️Големината на изображението би трябвало да бъде нe по-малка от 3000 до 5000 пиксела по дългата страна. Резолюцията на изображенията би трябвало да е не по-малка от 200 dpi. Файловете не би трябвало да са по-големи от 10MB. Всеки създател би трябвало да може да даде първоначален файл (снимка в автентичен размер).
В фотосите на състезанието не могат да бъдат включени лица (хора).
Допускат се следните спомагателни обработки на фотографията:
 обработка на бляскавост и контраст;
 изостряне на изображението;
 прекадриране на фотографията.
Не се позволяват фотоколажи, както и фотоси, които са жестоко ретуширани цифрово или съдържат в допълнение прибавени надписи и графики.
Организаторите си резервират правото да не позволяват до присъединяване в състезанието фотоси, които не дават отговор на заложените минимални механически параметри, отвън тематиката на състезанието или в несъгласие с общоприетите морални правила.
Целта на състезанието е да покаже фотоси, които се приближават оптимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се демонстрират умения на създателя да работи с фотообработващи стратегии.
Критериите за оценка са: принадлежност към тематиката на състезанието, естетическо осъществяване, автентичност и образно влияние. Жури ще прави оценка получените фотографии и ще дефинира тримата спечелили, които ще получат плакет, грамота и материална премия.
10-те най-хубави фотографии от състезанието ще бъдат включени във фотоизложба
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР