Община Дългопол обяви бедствено положение, съобщава на официалната страница на

...
Община Дългопол обяви бедствено положение, съобщава на официалната страница на
Коментари Харесай

Община Дългопол също обяви бедствено положение

Община Дългопол разгласи бедствено състояние, оповестява на формалната страница на Общината във Facebook кметът Георги Георгиев.

В обръщението си към жителите на общината той напомня, че Североизточна България е най-засегната от преминаващия леден фронт. Кметът напомня, че някои общини в региона към този момент са оповестили бедствено състояние.

" Всички общини от района имат проблеми с енергоснабдяването, екипи на " Електроразпределение Север " работят по премахване на повредите по 20 киловолтовата мрежа и в нашата община ", написа в поста си Георгиев. Затворени за придвижване са редица пътища в област Добрич, а в област Варна пътищата към Добрич, Вълчи дол и Кичево са с ограничавания в напредването на моторни транспортни средства.

Покривът на читалището в Дългопол е отчасти опустошен, а изолацията на Детска градина " Детелина " е отчасти паднала, оповестява още кметът и прецизира, че заради гореизброените аргументи и за предоставяне на опция за отбрана на общинската и частна благосъстоятелност пред Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет и Агенция " Социално подкрепяне " към Министерството на труда и обществената политика, афишира бедствено състояние на територията на община Дългопол от през днешния ден.

В региона бедствено състояние към този момент оповестиха общините Варна, Вълчи дол и Суворово
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР