Община Белослав ще изгради фотоволтаични централи с финансиране от Програмата

...
Община Белослав ще изгради фотоволтаични централи с финансиране от Програмата
Коментари Харесай

Община Белослав ще изгради фотоволтаични централи

Община Белослав ще построи фотоволтаични централи с финансиране от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 – 2020 година, мярка 7.2. " Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “. Проектът “Повишаване на енергийната успеваемост на здания общинска благосъстоятелност в Община Белослав “ е на стойност 975 740, 88 лева, оповестиха от Областния информативен център във Варна.

Основната цел е да се реализира забележителна спестовност на сила, респективно и на финансови средства. Допълнително е направена оценка на спестените количества излъчвания на въглероден диоксид, генерирани при производството на електрическата сила от стандартните централи. Тези с фотоволтаици са дoĸaзaнo щадящи за oĸoлнaтa cpeдa, ĸaтo cъщeвpeмeннo c тoвa възвpъщaт инвecтициятa мнoгoĸpaтнo, намалявайки фрапантно сметките за електрическа енергия.

В рамките на плана се планува да бъдат построени фотоволтаични съоръжения за покриване на личните потребности на четири здания - общинска благосъстоятелност. Това са общинската администрация на Белослав и детските градини " Дора Габе “ в с. Езерово, " Незабравка “ в с. Страшимирово и " Първи юни “ в гр. Белослав. Предвиден е монтаж на фотоволтаични панели с друга пикова мощ съгласно потребностите на обектите, формирани от монокристални кафези, с позитивен толеранс на мощността, успеваемост, температурен коефициент, с висока резистентност на вятър и повреди от градушка и отговарящи на интернационалните стандарти за качество.

Проектът е стартирал на 4.01.2024 година и ще продължи до 15.09.2025 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР