Община Белослав, като партньор по проекта Повишаване на капацитета на

...
Община Белослав, като партньор по проекта Повишаване на капацитета на
Коментари Харесай

Община Белослав набира кандидати за приемни родители

Община Белослав, като сътрудник по плана " Повишаване на потенциала на чиновниците на Агенцията за обществено подкрепяне по отношение на модернизиране на системите за обществена протекция “ по Програма " Развитие на човешките запаси “ 2021 – 2027 година, набира претенденти за приемни фамилии. Целта на плана, който надгражда осъществяването на предходния " Приеми ме 2015 “, е рационализиране и разширение на обсега на приемната грижа с фокус върху развиването на профилирана грижа за деца с увреждания, деца - жертви на принуждение или трафик и деца - непридружени бежанци. С неговата реализация ще се подсигурява ползата на отглежданите при приемни родители деца, без да се допусне преустановяване на настаняването.

За да бъдат утвърдени, претендентите би трябвало да дават отговор на нужните условия. Те получават базово образование по одобрена стратегия от министъра на МТСП и спомагателна подготовка.

Желаещите да станат приемни родители би трябвало да подадат заявление по пример до Община Белослав. Документите се входират в осведомителния център или деловодството на общината. Когато претендентът е от друго обитаемо място на територията на Област Варна, лицето подава заявление до кмета на съответната община. Необходимо изискване е тя да бъде сътрудник по плана " Повишаване на потенциала на чиновниците на Агенцията за обществено подкрепяне по отношение на модернизиране на системите за обществена протекция “, Компонент 1.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР