Oбществено обсъждане във връзка концепцията за интегрирани териториални инвестиции Развитие

...
Oбществено обсъждане във връзка концепцията за интегрирани териториални инвестиции Развитие
Коментари Харесай

С инвестиции в пътната мрежа подобряват условията за туризъм край Белоградчик

Oбществено разискване във връзка концепцията за интегрирани териториални вложения „ Развитие на резистентен туризъм и възстановяване на транспортната съгласуваност на западните околности на Северозападен район за обмисляне от равнище 2 “ ще се организира на 7 февруари от 11:30 часа в Младежкия дом на Белоградчик ще се организира

В създаването на концепцията АПИ взе участие с оферти за главен ремонт на сектори от третокласната пътна мрежа в района. С сполучливото осъществяване на плановете ще се подобрят транспортните връзки сред обитаемоте места и изискванията за туризъм.

Проектите плануват ремонт на близо 23 км републикански пътища на територията на община Белоградчик. Те са препоръчани за финансиране и в случай че бъдат утвърдени със средства от европейските фондове ще бъдат ремонтирани близо 9 км от път III-1401 Вещица – Белоградчик , на територията на селата Вещица и Дъбравка и гр. Белоградчик, и към 9 км от път III-1102 Кладоруб – Салаш, които са в землищата на селата Вещица, Върба и Кладоруб . Ще бъдат доизградени и последните 5 км от път III-1102 в сектора от Салаш до границата с Република Сърбия.

Освен пътните планове на АПИ, концепцията включа още облагородяване и социализиране на региона към пещера „ Магура “ и прохода „ Кадъ Боаз “. Тези планове ще се създават и извършват от община Белоградчик. Крайната цел е развиването на туризма и възстановяване на достъпа до културните забележителности на територията на региона.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР