Обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции(КИТИ) Устойчив растеж

...
Обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции(КИТИ) Устойчив растеж
Коментари Харесай

Зелени мерки и инвестиции обсъждат в Димитровград

Обществено разискване на Концепция за интегрирани териториални инвестиции(КИТИ) „ Устойчив напредък в поддръжка на развиването на човешките запаси, по-добро качество на предоставяните обществени услуги и развиването на туристическия капацитет, основан на локалните запаси “ провеждат от 17.30 ч. през днешния ден в зала „ Гроссето “ в Димитровград. След чаас- от 18.30ч., там са планувани и обществени съвещания с необятната общност за миналата административно сходство и допустимост Концепция за интегрирано териториално развиване (КИТИ) „ Зелени ограничения в градска среда – Димитровград “.

Концепцията за резистентен напредък има за цел да се оползотвори оптимално локалния капацитет и да се увеличи качеството на човешкия капитал посредством поощряване на партньорството и съдействието сред общините Димитровград, Хасково, Първомай и заинтригуваните страни. В нея са интегрирани взаимосвързани, допълващи и надграждащи се инфраструктурни интервенции, като в същото време се комбинират с подобаващи меки ограничения в секторите туризъм, обучение, обществени услуги.

Концепцията включва присъединяване на 12 сътрудници от разнообразни типове заинтригувани страни: две градски и една селска община на територията на 2 области, обществен бранш, Неправителствени организации и частен бранш.
Концепцията ползва интегриран териториален метод, с което се цели развиване на модел на партньорство и поощряване на съдействието сред разнообразни настоящи лица на локално равнище – както сред локалните управляващи и другите заинтригувани страни, по този начин и сред обособените административни звена и обществени институции.

В Концепцията „ Зелени ограничения “ са заложени действия, чието сполучливо осъществяване ще има мощно влияние върху качеството на атмосферния въздух в Димитровград. Предвидени са действия по засаждане на дървесна, тревна и храстна растителност както по продължение на съществени транспортни артерии, по този начин и в съществуващи паркове, градини и междублокови пространства обществена общинска благосъстоятелност в регулационните граници в урбанизираната територия на Димитровград. Ще бъдат осъществени също по този начин и действия по премахването на съществуващи „ кални петна “, които са пряк източник за разпространяване на финни прахови частици (ФПЧ). Предвижда се озеленяване на площите в границите на дворовете на учебни заведения и детски градини.

Ще бъдат създадени/възстановени зелените пояси както в градската външна страна, по този начин и в централните елементи. Предвидени за създаване са и „ зелени спирки “, като новаторско решение за ограничение на разпространяването на ФПЧ.

При осъществяване на ограниченията по плана ще се засаждат растителни типове с принос за понижаване на вторичното разпрашаване, като се отчетат географските и метеорологични специфики на територията на община Димитровград. Най-подходящите растителни типове ще бъдат подбрани след правене на писмено и теренно изследване. На подобаващите места и там, където има най-голяма потребност, ще бъдат построени и поливни системи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР