Общественият съвет за изграждането на Националната детска болница срещнало трудност

...
Общественият съвет за изграждането на Националната детска болница срещнало трудност
Коментари Харесай

Няма звено в МЗ, което да е ангажирано със строежа на Национална детска болница

Общественият съвет за построяването на Националната детска болница срещнало компликация с неналичието на звено в Министерство на здравеопазването, което да е ангажирано със градежа. Това стана ясно от конференция на Съвета. От съвета упорстват за ясна съгласуваност сред съответните министерства , както и да се ускорят отчуждителните процедури за разширение на Околовръстното шосе на София, с цел да се построи инфраструктурата до болничното заведение.

Припомняме, че от Министерски съвет преди два часа оповестиха за непланирана авансово среща на служебния , на която бяха обещани пари за болничното заведение. Също по този начин там бе оповестено, че до края на месеца стартира събарянето на постройките, които се намират на терена, избран за болничното заведение.

Най-важен за болничното заведение е въпросът с фрагментите, съгласно публичния съвет. Затова и би трябвало да бъде обезпечена строга стратегия за кадрово застраховане на болничното заведение , сподели Надежда Рангелова.
 Политиците да не натискат копчетата на Националната детска болница, а да я създадат
Политиците да не натискат копчетата на Националната детска болница, а да я създадат

Надежда Бояджиева настоя идващото 50-то Народно заседание да се заеме със случая

Доц. Боряна Аврамова уточни, че изключително огромен проблем е дефицитът на медицински сестри и този проблем е доста мъчно реализуем. Липсва тактика за превъзмогване на рецесията с дефицита на медицински сестри, счита Аврамова.

Една от най-важните задания е основаване на тактика за работещите в Националната детска болница. Общественият съвет чака такава тактика.

Адв. Мария Шаркова посочи, че с цел да стартира работа болничното заведение, са нужни законодателни промени . Нужни са промени и в настоящите медицински стандарти. Трябва да се регламентират палеативните грижи. В Закона за здравето пък би трябвало да се създадат такива промени, които да подсигуряват качествена грижа за децата. Оказва се, че няма правила за преливане на кръв в неонатална възраст.

Доктор Благомир Здравков счита, че кадровият въпрос би трябвало да стартира да се взема решение още в този момент. В Националната детска болница би трябвало да се включат структури с обезпечени фрагменти, по мнението му. Има механизми на решение, счита той, само че акцентира, че водеща е ролята на страната.

Да не се залагат клопки пред Националната детска болница, упорстват от публичния съвет. А Общественият съвет предлага Националната детска болница да е комерсиално сдружение.
 Главчев се разбърза да анулира разрешението за частна детска болница
Главчев се разбърза да анулира разрешението за частна детска болница " Мама и аз "

Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението, пишат от МС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР