Обсъждаме възможността Стратегията за развитие на отрасъл Розопроизводство“ да бъде

...
Обсъждаме възможността Стратегията за развитие на отрасъл Розопроизводство“ да бъде
Коментари Харесай

Зам.-министър Джиков: Стратегията за развитие на отрасъл „Розопроизводство“ може да бъде включена в Закона за розата

Обсъждаме опцията Стратегията за развиване на бранш „ Розопроизводство “ да бъде включена за Закона за розата.

По този метод документът ще има инициативен темперамент, а не пожелателен “. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков на работна среща с представителите на сектора. Той разяснява още, че розата е знак на България и би трябвало да се работи за устойчивото развиване на бранша.

Аграрният заместник-министър добави, че ще се работи по подготовката на законодателни промени, въпреки и сега да няма работещ парламент. „ Трябва да сме подготвени с предложенията за промени, които да бъдат импортирани при първа опция при старта на идващото Народно заседание “, посочи той. И акцентира, че браншът би трябвало да бъде подкрепят, тъй като основава работни места в полупланински и планински райони, където опциите за претовареност на месното население са по-малко.

На срещата представителите на бизнеса сложиха въпроса за включването на розите към подпомагането за зимните пръскания, като от страна на Министерството на земеделието бе стихотворец ангажимент тази опция да бъде тествана и разисквана във допустимо най-кратки периоди.

Относно идната поддръжка за земеделците по Временната рамка за превъзмогване на следствията от войната в Украйна на срещата бе коментирано описите на розопроизводителите да бъдат изчистени от стопани, които не поддържат градините в положително положение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР