Образувано е досъдебно производство за действащ канал за контрабанда на

...
Образувано е досъдебно производство за действащ канал за контрабанда на
Коментари Харесай

Проверяват за полицейско насилие при арестите в порт „Европа”

Образувано е досъдебно произвеждане за настоящ канал за контрабанда на горива и предпазване на акцизни артикули в изключително огромни размери без позволение

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов е разпоредил вътрешна инспекция по изнесени във Флагман данни през вчерашния ден, свързани с интервенцията на територията на частното пристанище „ Европа ”.

В прессъобщение се споделя, че всички осъществени дейности по установяването на контрабандна търговия с горива са докладвани за утвърждение в Бургаския областен съд.



Към момента в Дирекцията публично не е постъпил сигнал за полицейско принуждение по отношение на арестувани лица. Въпреки това, на база на изявленията с вчерашна дата, ще се търсят доказателства за нарушавания или превишаване на полицейските пълномощия. Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Павлов подсигурява, че ще бъдат глобени дисциплинарно негови чиновници, в случай че са водили разпитите с превишаване на пълномощия.



В днешното прессъобщение ОДМВР-Бургас още веднъж удостоверява за провежданата профилирана интервенция с присъединяване на Министерство на вътрешните работи, Агенция „ Митници ” и Национална агенция за приходите, под управлението на Окръжна прокуратура-Бургас. Тя е почнала след получен сигнал за настоящ канал за контрабанда на горива и предпазване на акцизни артикули в изключително огромни размери без позволение.



Вече е формирано досъдебно произвеждане, по което са конфискувани голям брой материални доказателства. Те се рапортуват в Окръжния съд.

Процесуално-следствените и проверовъчни дейности по това произвеждане не престават.

Припомняме, че акцията стартира в четвъртък, в 8:30 ч. От полицията не конкретизират какъв брой лица са били арестувани и разпитвани в Дирекцията, след което са откарани в ареста на Пето районно управление (на МВР) за 24 часа. Собственикът на пристанището Николай Филипов твърди по телефона от Турция, че става въпрос за 11 индивида, 10 от които са негови чиновници или свързани с обслужването на пристанището лица. 11-ия човек е водач на цистерна за гориво, който доставя бензиностанции. Не единствено Филипов, само че и близки на арестувани в ареста настояват, че върху тях е упражняван освен душевен, само че и физически тормоз.

Заповедите им за задържане са били издадени 13-14 часа откакто към този момент са били откарани за разпити и са нямали никаква опция да се свържат с юрист или родственик.

Според Николай Филипов, инспекцията се прави преднамерено, като от Министерство на вътрешните работи са се възползвали от заминаването му за няколко дни зад граница, с цел да няма опция да показва персонално доказателства и да реализира ефикасна отбрана на своите чиновници.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР