Образувано е досъдебно производство срещу кмета на Дупница Първан Дангов

...
Образувано е досъдебно производство срещу кмета на Дупница Първан Дангов
Коментари Харесай

Разследват кмета на Дупница - заплашил шефа на полицията с война

Образувано е досъдебно произвеждане против кмета на Дупница Първан Дангов за отправена опасност към началника на полицията в града гл. контрольор Йордан Зарев. Това оповестява БНР, цитрайки държавното обвиняване. На този стадий няма събрани доказателства за привличане под отговорност, прибавиха оттова.

Случаят е от 15 март, когато по думите на Зарев към 11часа Първан Дангов му се е заканил с думите:

" Щом искаш война, ще има война ". 

Водят се дейности по следствие по формираното досъдебно произвеждане по член 144, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – закана по отношение на длъжностно лице или представител на обществеността при или във връзка осъществяване на службата или функционалността му " (междувпроем, този текст по никакъв начин не е смешка, тъй като предвижда лишаване от независимост до пет години - бел. ред на Клуб Z).

По делото се разпитват очевидци, изисква се информация, както и са предприети други дейности по следствието.

По това време градоначалникът Дангов е бил в командировка в Брюксел.

След като се върна, през днешния ден кметът разяснява пред БНР: 

" Има следствена загадка и няма да разясня конкретика. В момента единствено дето може би марсианци не са пристигнали да се оплакват от мен. За всичко!

Има против мен 5 тъжби от ръководителя на една изгубила изборите конструкция. От прокуратурата съм проверяван за това какви уволнения съм направил, на какви чиновници съм прекратил трудовите правни отношения.

И с това се занимава, забележете, от локалното РПУ бранш " Тежки закононарушения ", разясни Дангов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР