Образователните медиатори се борят децата на България да имат бъдеще.

...
Образователните медиатори се борят децата на България да имат бъдеще.
Коментари Харесай

Министър Денков връчи наградата за Образователен медиатор на годината

Образователните посредници се борят децата на България да имат бъдеще. Това е най-важно. Те са хората, на които в немалка степен се крепи просветителната система.

С тези думи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков приветства посредниците в МОН, поздрави ги с ромския празник „ Василица “ и ги награди за техния безрезервен труд. Министърът благодари за напъните на всички над 1000 души, които работят с всяко семейство поотделно, с цел да привлекат децата в учебно заведение.

Голямата премия " Образователен посредник на годината " акад. Денков връчи на Николай Огнянов от Гулянци, Плевенско. Мира Стефанова от добричкото село Победа получи отличие за " Овластяване на ромската жена ". Специална премия за добротворчество и покровителство получи Фатме Арслан от Пловдив. Награда за теренна работа и реализиране на разговор заслужи Тихомир Георгиев от община Криводол. Георги Шабанов от Шумен беше отличен като млад будител и подстрекател.

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който също бе посетител на тържеството, връчи специфичен приз за одобряване и развиване на мрежата на просветителните посредници на Стефан Стефанов, Ирена Михайлова, Бойчо Кочев, Алдин Стефанов, Лариса Антонова, Ангел Ангелов и Златина Памукова.

Отличените посредници са назначени по плановете „ Подкрепа за триумф “ и „ Активно приобщаване в системата на предучилищното обучение “, финансирани от Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък “. Тяхна съществена задача е от ден на ден деца да влязат в клас и да останат там колкото може по-дълго. В тази посока работи и Центърът за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе “ с мрежа от учебни заведения, които работят за приобщаване на децата към образованието.

Преди церемонията по награждаването възпитаници от 106 ОУ „ Григорий Цамблак “ в София сурвакаха министрите във връзка ромската Нова година и поздравиха гостите с музикални осъществявания. Министър Денков поздрави децата за гения им, подари им книги и им пожела щастливо детство и усърдие в учебно заведение.

Гости на тържеството бяха също Н. прочие Мартина Фийни, дипломат на Ирландия в България, както и представители на разнообразни институции, ангажирани с интеграцията на ромските деца.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР