Обновеното Яйце в Ректората на Софийския университет Св. Климент Охридски

...
Обновеното Яйце в Ректората на Софийския университет Св. Климент Охридски
Коментари Харесай

Емблематичното Яйце в Софийския университет става конферентно-изследователски център

Обновеното " Яйце " в Ректората на Софийския университет " Св. Климент Охридски " се трансформира в съвременен конферентно-изследователски център и неговото публично разкриване ще бъде на 16 април. Това заяви за Българска телеграфна агенция чл.-кор. проф. доктор Иван Илчев - началник на Центъра за върхови достижения " Наследство БГ ".

Той беше и ректор на Софийския университет " Св. Климент Охридски " в два поредни мандата - в интервала 2007-2015 година.

" Яйцето " бе реновирано от Центъра за върхови достижения " Наследство БГ "

Емблематичното място бе реновирано от Центъра за върхови достижения " Наследство БГ " и се трансформира в съвременен конферентно-изследователски център, плод на новата цифрова ера, отдаден на опазването и проявлението на богатата просвета и завещание на България, изясни проф. Илчев.

" Яйцето " престана да работи като ресторант преди към 15 години, тъй като се появиха доста заведения наоколо до Софийския университет " Св. Климент Охридски ", напомни проф. Иван Илчев. " Затова започнахме да търсим разновидности за запазването на това пространство, като запазим и символното, знаковото му значение, което то има, тъй като няколко години преди 1989 година беше оранжерия за нови демократи ", сподели той.

" Опитахме се да създадем това пространство културен център, само че не можахме да намерим средства. От пет години управлявам Центъра за върхови достижения " Наследство БГ ", който е един от четирите центъра за върхови достижения в България, финансирани от Европейския съюз. Той е и единственият център, който работи в региона на хуманитаристиката дружно с осведомителните технологии и инженерните специалности ", сподели проф. Иван Илчев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР