Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Пазарджик констатира огнище

...
Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Пазарджик констатира огнище
Коментари Харесай

Второ огнище на туберкулоза в стопанство в Стрелча откриха е...

Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) Пазарджик установи огнище на туберкулоза по едрите преживни животни (ЕПЖ) в стопанство в град Стрелча, община Стрелча. Положителни проби за това заболяване се установяват за повторно в същия обект в последните шест месеца.

 

В животновъдния обект се отглеждат към 120 елитни животни. Наличие на болестта е открито в пет от тях, които са изследвани в обсега на ограниченията, според Програмата за контрол и надзор на заболяването туберкулоза по едрите преживни животни и вследствие на първото огнище. Заболелите животни подлежат на санитарно кръвопролитие. От констатирането на първото огнище във фермата се прави учестен надзор до отчитането на негативни резултати в стадото за туберкулоза.

 

За интервала сред установените първо и второ огнище млякото от засегнатата плантация е събирано само за преправка при температурен режим (над 73 градуса по Целзий), което го прави безвредно за консумация. Млекопреработвателното дружество е известено навреме и са подхванати всички стъпки за обезпечаване на сигурността на модифицирания артикул.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР