Обикновено свързваме черния пипер, солта и лимона с пикантен дресинг

...
Обикновено свързваме черния пипер, солта и лимона с пикантен дресинг
Коментари Харесай

Черен пипер, сол и лимон: Вълшебна комбинация за 5 проблема

Обикновено свързваме черния пипер, солта и лимона с лют дресинг за салата. Те обаче може да се употребяват и за доста други цели. Комбинирани или взети поотделно, и трите съставки лекуват разнообразни болежки.

В обичайна медицина лимоновият сок се употребява като диуретично средство, като лосион, като тоник и за жабурене. Солта пък е незаменима за организма – сходно на водата и кислорода. Черният пипер е също остарял познайник в националната медицина, по тази причина не е изненадващо, че тяхната композиция намира приложени в следните пет случая:

1. Болно гърло

Ще се отървете от болките в гърлото, като смесите 1 с.л. прясно изцеден сок от лимон, ½ ч.л. черен пипер и 1 ч.л. сол в 1 ч.ч. топла вода. Правете си гаргара с по този начин получената течност.

2. Камъни в жлъчката

Втвърдените останки от храносмилателни сокове, които се отсрочват в жлъчния мехур, се назовават камъни. Тези жлъчни камъни могат да причинят болежка и дискомфорт и да попречват вярното храносмилане. За да се придвижат, разбият и изхвърлят камъните, пийте примес от 3 елементи зехтин, 1 част лимонен сок и 1 част черен пипер.

3. Афти

Ако афтите ви основават грижи, ги премахнете бързо като 3 пъти на ден си изплаквате устната празнина с 1 с.л. сол, разтворена в 1 ч.ч. топла вода.

4. Гадене и прилошаване

Бързо може да облекчите стомашното неразположение с черен пипер, а лимонът приключва гаденето. Смесете 1 с.л. лимонен сок с 1 ч.л. черен пипер и разбъркайте в 1 ч.ч. топла вода. Пийте течността постепенно на дребни глътки.

5. Настинки и грип

Лимонът може да сътвори същински чудеса при простуда или грип. Изстискайте сока на ½ лимон в 1 ч.ч. вряла вода, като пуснете вътре и кората. Оставете всичко да престои 10 минути. Извадете кората и пийте, с цел да се чувствате по-добре.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР