Обичан аромат, изпитана рецепта, гарантиран резултатНеобходими Продукти● брашно - 400

...
Обичан аромат, изпитана рецепта, гарантиран резултатНеобходими Продукти● брашно - 400
Коментари Харесай

Селски хляб без месене

Обичан мирис, изпитана рецепта, обезпечен резултат

Необходими Продукти

● брашно - 400 г + за доизмесване
● вода - 250 мл
● мехлем - 70 мл разтопена
● суха квас - 4 - 5 г
● яйца - 1 бр.
● кисело мляко - 2 с.л.
● сол - 1 ч.л.
● захар - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Пресейте брашното в купа, направете кладенче, а по краищата му разпръснете солта и сухата квас.

Разделете жълтъка от белтъка на яйцето и затоплете леко водичката, смесена с лъжиците кисело мляко. Сипете всичко това (с изключение на жълтъка, който ще оставим за накрая) в кладенчето дружно с по-голяма част от маста, като остатъка заделите за намазваме на тестото.

Започнете да бъркате с лъжица. Ако ви се стори рядко сипвайте по малко брашно, само че не прекалявайте - тестото би трябвало да е по-скоро рядко. След като сте разбъркали добре всички съставки, намажете от горната страна леко с останалата мехлем и покрийте със стреч фолио. Оставете на топло да втаса за един час.

Тестото ще шупне доста и ще бъде лепкаво, по тази причина го изстържете с шпатула непосредствено в съда, в който ще печете (намаслен и набрашнен или затрупан с хартия за печене).

Препоръчвам той да бъде със високи стени и размер 26/13 (подобен на правоъгълна кексова форма). Оставете още веднъж да втаса към 30-50 минути.

Загрейте фурната до 180 градуса, намажете повърхността на хлебчето с разрушения заделен жълтък и печете хляба 25 -28 минути или до суха съчка.

Щом извадите от фурната напръскайте с вода и покрийте с забрадка за 15 минути.

Това е един малко ексцентричен селски самун, поради, че съдържа по-различни от типичните за един самун артикули. Но точно те му придават несравним усет. Поради обстоятелството, че не се меси, а единствено се бърка, той е елементарен за подготвяне.

Добър вкус! Селският самун без месене е страховит.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР