Обичаме леща, но когато е комбинрана с ароматно чоризо, направо

...
Обичаме леща, но когато е комбинрана с ароматно чоризо, направо
Коментари Харесай

Леща яхния с чоризо и пащърнак

Обичаме леща, само че когато е комбинрана с ароматно чоризо, напряко я обожаваме

Необходими Продукти

● леща - 300 г
● чоризо - 300 г
● лук - 1 глава
● пащърнак - 1 корен
● моркови - 1 бр.
● чесън - 1 глава
● чушки - 1 бр. суха, алена
● люти чушки - по избор (сухи, Чили)
● червен пипер - 2 ч.л.
● доматен сос - 125 мл
● олио - 100 мл
● чубрица - ронена и клончета на усет
● сол - на усет
● брашно - 1 - 2 с.л.
● оцет - 2 - 3 с.л.

Начин на подготвяне

Скълцайте лука, моркова и пащърнака и ги запържете в сгорещеното на сдържан огън олио. Прибавете две щипки сол, с цел да спомогнете омекването на зеленчуците.

Сипете доматения сос (може да употребявате настъргани пресни домати), аления пипер и две-три скилидки чесън - цели. Гответе 5-6 минути или до извиране на водичката от доматите и оставане на лой.

Налейте 1.5 л. вода и щом заври сипете лещата, авансово усърдно измита, и останалите скилидки чесън - цели, може и необелени. Сложете клонките чубрица и сухата чушка, почистена от семената. Оттук нататък времето за варене зависи от типа и качеството на лещата.

Аз употребявам такава, която е изцяло подготвена за 30 минути без авансово накисване. Препоръчвам да видите напътствието на пакета за нужното време на вашата. Ако то е повече, най-добре си я сварете настрана и когато е съвсем подготвена, направете запръжката от зеленчуци и я прибавете към нея.

15 минути преди да свалите ястието от огъня пуснете вътре чоризото - на цели наденички или на късчета. Извадете омекналата алена чушка и с нож съберете месестата част, като нея сложите в ястието, а люспите изхвърлите. Сгъстете с малко брашно, разтворено във студена вода, сипвайки два черпака от врящия бульон, с цел да уеднаквите температурите.

Гъстотата на яхнията е по ваш избор и желания, тъй че вие си преценете дали да добавите повече водичка или повече брашно. Върнете тази примес в тенджерата и сложете ронената чубрица и две-три лъжички оцет. Варете няколко минути до втвърдяване.

Готовото ядене захлупете с похлупак и оставете да престои 15 минути преди да сервирате.

Поднесете със сухи люти чушлета по избор.

Леща яхнията с чоризо и пащърнак е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР