Обемът на стокообмена между Китай и САЩ за първите 7

...
Обемът на стокообмена между Китай и САЩ за първите 7
Коментари Харесай

Китай продължава да печели много от търговията със САЩ

Обемът на стокообмена сред Китай и Съединени американски щати за първите 7 месеца на тази година е повишен с 12,9% на годишна база, достигайки 356,56 милиарда $. Това се споделя в отчет на Главното митническо ръководство на Китайската нардона република (КНР).

Китайският експорт за Съединени американски щати за посочения интервал е записал растеж от 13,3% до 259,1 милиарда $, а вносът на американска продукция се е нараснал с 11,8% до 97,47 милиарда $.

През юли търговията сред двете страна е повишена до 54,98 милиарда $. Положителното салдо на КНР е 28,09 милиарда $, съкращавайки се с 3,04% спрямо юни.

Търговски мита

Американският президент Доналд Тръмп неведнъж е заявявал, че не харесва недостига в търговията с Китай. На 15 юни тази година стопанинът на Белия дом разгласи, че Съединени американски щати вкарват 25% мита върху вноса на китайска продукция на стойност 50 милиарда $. Причините за тази мярка са кражбата на американска интелектуална благосъстоятелност от Пекин и несправедливите търговски практики на Поднебесната.

Китайските управляващи неотложно дадоха отговор с мита на същата стойност за внасяните американски артикули.

След това американският представител на комерсиалните договаряния Робърт Лайтхайзър разгласи, че се приготвя спомагателен лист от китайски артикули на стойност 200 милиарда $, които ще бъдат обложени с 10% мита. Мотивът за тези дейности е, че КНР отхвърля да промени несправедливата си комерсиална политика. А от края на август се чака 25% мито върху вноса на 279 китайски артикули в Съединени американски щати.

Редактор: Ивайло Ачев
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР