О, да! Пак прибягваме към картофите! За основно, или пък

...
О, да! Пак прибягваме към картофите! За основно, или пък
Коментари Харесай

Печени картофи с чесън и масло

О, да! Пак прибягваме към картофите! За главно, или пък за гарнитура, картофите са обичан и главен артикул, който обичаме под всякаква форма! Икономични предписания, даващи цялост в менюто, такива са рецептите с картофи. Рецептата за печени картофи с чесън и масло на фурна е едно украшение в в кулинарните редици. Защото е доста лесна, тъй като е извънредно икономична, тъй като е вкусна като резултат, тъй като е мултифункционална. Печените картофи с чесън и масло на фурна могат да са в основата на лека вечеря с добавка сирене и свежа салата, само че също по този начин са и прелестно допълнение към всякакво печено месо - към печеното пиле, към дърпаното свинско печено, към агнешкото печено.
Прочетете още
Необходими артикули:

картофи - 800 грама (средно големи)

краве масло -30 грама

чесън -3 скилидки (1 филиз пресен)

мащерка -2 чаени лъжици

Начин на подготвяне:

Първата стъпка от рецептата за печени картофи е подготовката на картофите. Избирате здрави, приблизително огромни картофи, които измивате доста добре, най-добре с по-груба гъба. Не ги белите. Сварявате добре картофите в подсолена вода, като внимавате да не са разварени, а да останат стегнати.

Сварените картофи поставяте в тава, до момента в който са топли смачкайте с всеки един от тях. Разпределете кравето масло върху картофите, сред тях сложете нарязания на заран чесън, поръсете със сол, прибавете и мащерката. Печете в авансово загрята на 200 градуса фурна за към 20 минути, до момента в който картофите придобият лек златист тен.

 

Източник: supichka.com
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР