Ню Йорк ще премахне изискването за носене на маски в

...
Ню Йорк ще премахне изискването за носене на маски в
Коментари Харесай

Ню Йорк Сити премахва изискванията за носене на маски в училищата

Ню Йорк ще отстрани условието за носене на маски в държавните учебни заведения, както и доказателството за имунизация при посещаване на заведения за хранене, спортни и културни обекти, разгласи кметът на града Ерик Адамс.

Той съобщи, че въпреки пандемията от COVID-19 да не е завършила, той е убеден, че към този момент е безвредно децата да вървят на учебно заведение без маски.

„ Искаме да забележим лицата на нашите деца. Искаме да забележим усмивките им “, сподели кметът и добави, че родителите могат да продължат да изпращат децата си на учебно заведение с маски за лице, в случай че желаят.

Кметът предишния уикенд сподели, че ще анулира условието, в случай че броят на новите случаи и на пациентите в лечебни заведения продължат да понижават.

Но акцентира, че заповедта още веднъж може да бъде въведена, в случай че се появи нов вид, който като омикрона да съставлява сериозна опасност.

Частните предприятия може да продължат да изискват клиентите им да носят маски, в случай че решат.

Решението на Адамс идва откакто по-рано тази седмица губернаторът на щата Кати Хочул разгласи, че носенето на маски в учебните заведения в целия щат към този момент не е наложително.

Повече от 137 500 възпитаници в държавни учебни заведения в Ню Йорк и 40 300 учители са се заразили с вируса от началото на образователната година.

Децата под 5-годишна възраст към момента ще би трябвало да носят маски, тъй като не дават отговор на изискванията за имунизация.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР