НЮ ЙОРК (AP) — Във вторник започна процес за търговия

...
НЮ ЙОРК (AP) — Във вторник започна процес за търговия
Коментари Харесай

Започва процес срещу финансов ръководител по дело за търговия с вътрешна информация, свързано с извеждането на медийната фирма на Тръмп публично

НЮ ЙОРК (AP) — Във вторник стартира развой за търговия с вътрешна информация против финансов началник, упрекнат в това, че е разрешил на своя началник и други да вършат милиони долари нелегално при вести, че компания за придобиване ще направи медийната компания на някогашния президент Доналд Тръмп обществено притежание.

Във встъпително изказване помощник-прокурорът на Съединени американски щати Елизабет Ханфт упрекна Брус Гарелик, че е съобщил на шефа и приятелите си на вести през 2021 година, че компанията за придобиване със специфична цел, Digital World Acquisition Corp., се слива с Trump Media & Technology Group.

Адвокатът на отбраната Джонатан Бах настоя първоначално си, че Гарелик е почтен и не е предизвестил никого.

„ Той не е направил никакво закононарушение. Брус е почтен и етнически човек “, сподели Бах пред правосъдните заседатели във федералния съд в Манхатън.

Преди няколко седмици, съобвиняемите на Гарелик – Майкъл Шварцман от Съни Айлс Бийч, Флорида, и брат му Джералд Шварцман от Авентура, Флорида —...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР