НЮ ОРЛЕАНС (AP) — Защитниците на правата на глас подадоха

...
НЮ ОРЛЕАНС (AP) — Защитниците на правата на глас подадоха
Коментари Харесай

Адвокатите искат от Върховния съд да подкрепи новия район на Луизиана, предимно с Черната къща

НЮ ОРЛЕАНС (AP) — Защитниците на правата на глас подадоха незабавна молба в сряда, като желаеха от Върховния съд да резервира нова карта на Конгреса на Луизиана за тазгодишните избори, които дава на щата второ болшинство Черен регион.

Разделен състав от федерални съдии в западна Луизиана постанови на 30 април, че новата карта, призната от законодателите през януари, е противоконституционна расова операция. Заявлението във Върховния съд от сряда има за цел да блокира това решение, запазвайки новите региони, до момента в който обжалванията не престават.

Гов. Джеф Ландри и генералният прокурор Лиз Мърил, и двамата републиканци, поддържат новата карта. Мърил сподели, че също възнамерява да изиска от висшия съд да го остави в действие.

Моделите на гласоподаване демонстрират, че нов регион, обитаем най-вече с чернокожи, би дал късмет на демократите да завоюват още едно място в Камарата. Новата карта преобразува Окръг 6, представляван от републиканския представител Гарет Грейвс. Сенаторът от Демократическата д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР