Ньоки, наричани още гночи, са популярна част от изтънчената кухня

...
Ньоки, наричани още гночи, са популярна част от изтънчената кухня
Коментари Харесай

Как да си приготвим домашни ньоки?

Ньоки, наричани още гночи, са известна част от изтънчената кухня на италианския север. Великите майстори-кулинари ги подготвят на ръка. У нас те са по-известни като макаронено произведение, което може да се направи на основата на картофи, брашно, грис, комбинация от брашно, яйца и сирене, а някъде се поставя и галета в състава.

Най-лесните за подготвяне ньоки са от картофи. Ако нямате подобаваща машина за паста, то ще ви се наложи да ги приготвите на ръка. По принцип множеството машини от този вид имат приставка за ньоки.

Ето по какъв начин да си приготвите домашни ньоки:

Измийте картофите, обелете ги и ги сварете в тенджера. Когато се охладят, се минават през преса за картофи. Не се мачкат - по този начин ще станат лепкави и несъответствуващи за приготвянето на ньоки.

 Домашни ньоки

Към полученото прибавете брашно, до момента в който сместа придобие тип на тесто. Сместа се посолява.

Полученото тесто се разточва на дълги цилиндрични линии, които по-късно се нарязват на части с размера на една хапка. Върху всяка хапка благодарение на вилица се оформят ивички. Това е нещо, с което ньоките са известни.

Готовите ньоки се слагат във вряща вода. Готови са, когато изплуват на повърхността на тенджерата - от 3 до 5 минути.

Начините за сервиране на ньоки са разнообразни. У нас най-често се сервират с шунка и в сметанов сос. На Ботуша съществуват най-различни способи за подготвяне на ньоки. Едни от най-популярните са пшеничните ньоки с рикота и спанак, обичайни за региона на Тоскана. Както и домати и босилек - нещо, без което Италия не може.

 Гночи

Италианците могат да похапват ньоки като сурогат на супата или пастата. Освен приготвени в домашни условия, ньоки се оферират в магазините пресни, подготвени за готвене, пакетирани, съхранявани в ледник или замразени.

В Уругвай, Бразилия и Аржентина пък това ядене се сервира на всяко 29 число от месеца. Там битува вярването, че това носи шанс.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР