Нямате желание за фитнес? Действието на една щипка от тази

...
Нямате желание за фитнес? Действието на една щипка от тази
Коментари Харесай

Щипка куркума може да замести един час спорт

Нямате предпочитание за фитнес? Действието на една щипка от тази фалшификация прилича резултата от 60-минутна подготовка. Но би трябвало да създадем едно конкретизиране: един час гимнастика не може за се размени с нищо във връзка с изразходването на калории, тонуса и удоволствието. Във всеки случай откривателите са разкрили, че една щипка куркума има сходен резултат. Тази фалшификация, наричана също жълт джинджифил, турмерик и индийски шафран, е присъща за индийската кухня.

Резултатите от проучването са забавни най-много за дамите, които страдат от свързани с възрастта проблеми или преди малко са минали през менопаузата. При тях куркумата работи съвсем като вълшебно оръжие, както излиза наяве от двумесечния опит. Всички участници в него, приемали ежедневно подправката, означават позитивни промени в сърдечно-съдовата си система и понижено отмиране на кафези. Според American Journal of Cardiology „ почитателите “ на куркумата даже имали с 56% по-нисък риск от инфаркт. Съдържащият се в куркумата полифенол, който й придава жълтия цвят, оказвал върху кръвоносните съдове позитивно въздействие, сходно на това след едночасова аеробна подготовка.

Разбира се, фактът, че занапред нататък ще разчитате на действието на чая от куркума и други ястия с подправката, не може да замести ефикасните извършения. Най-добър резултат за сърцето има комбинацията от двете, само че преди този момент безусловно се посъветвайте с лекаря си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР