Нямаме яснота как заболяването е допуснато във фермата, коментира пред

...
Нямаме яснота как заболяването е допуснато във фермата, коментира пред
Коментари Харесай

Унищожават близо 400 000 кокошки във ферма в Дебелец заради птичи грип

" Нямаме изясненост по какъв начин болестта е позволено във фермата ", разяснява пред собственичката на обекта Калина Широкова, само че не посочи направени ли са имунизациите на птиците против това заболяване.

По данни на компанията във фермата се отглеждат 435 хиляди кокошки, а съгласно Агенцията за сигурност на храните птиците са 395 хиляди. Всички подлежат на хуманно заличаване, съобщи предд публичното радио директорът на регионалната дирекция на организацията доктор Станимир Спасов. 

" Като се издаде заповедта, като се уточнят детайлностите стартира в най-скоро време - или през днешния ден, или на следващия ден ", посочи той. 

Ще се извърши епизоотично изследване и следене на яйцата, създадени във фермата в Дебелец: " Всички яйца, връщаме обратно 21 дни, се наблюдават, в това число и тези, които са изнесени в чужбина. Ще бъдат унищожени на място, не върнати ", обясниха от БАБХ. 

За този интервал са създадени над 8 милиона яйца, всички са изнесени в чужбина, няма заплаха за българския пазар, съобщи собственичката: " Не са в българския пазар яйцата. Няма никаква покруса за България ".

Около засегнатия животновъден обект е избрана 3-километрова защитна зона, в която влизат Дебелец и Велико Търново. В 10-километровата следена зона към огнището са 17 обитаеми места в община Велико Търново и още 10 обитаеми места в община Дряново.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР