Няма опасност ЕС да ни спре евровите банкноти, освен ако

...
Няма опасност ЕС да ни спре евровите банкноти, освен ако
Коментари Харесай

Финансов анализатор: Не виждам огромни сътресения в икономиките, приели еврото

Няма заплаха Европейски Съюз да ни спре евровите банкноти, в случай че не нарушим безусловно всички условия. Кризата в Гърция не беше обвързвана с приемането на еврото, а с ръководството на страната. Не виждам големи разтърсвания в стопанските системи, приели еврото. Това сподели пред NOVA NEWS финансовият анализатор Преслав Райков.

По думите му всяко едно капиталово решение крие опасности.

Европейска комисия: Въвеждането на еврото в Хърватия е сполучливо

" Повишен политически рейтинг, отпадане на транзакционните разноски при валутния продан, равнищата на финансиране, лихвите по него, по-добро кредитиране, натискът от регулаторните органи - ще бъдем притиснати да вършим основни реформи - това са измежду преимуществата на влизане в еврозоната. Страните членки не желаят нашата стопанска система да я счупи ", съобщи Райков.

Икономистът Георги Вулджев от своя страна показа, че е добра самодейност да има референдум за еврото и е демократично да се вземат такива решения от всички.

 istock istock
" В Гърция значително еврото подтиква несъответствията. Още преди еврото обаче те имаха дългова рецесия, има по-голям риск да ни се случи същото, само че не е наложително. Ако се случи нова дългова рецесия, това евентуално значи разпад на еврозоната, тъй като мъчно ще се набере запас от страните членки ", изясни той.

Според него еврозоната не може да ни накара да вършим промени.

" Еврозоната не може да реши колосалните ни стопански проблеми ", разгласи Вулджев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР