Няма никакъв страх у мен да говоря. Дори виждам смисъл.

...
Няма никакъв страх у мен да говоря. Дори виждам смисъл.
Коментари Харесай

Собственикът на Берёзка Виктор Бакуревич: Пропаганда промива мозъка на руснаците непрекъснато

" Няма никакъв боязън у мен да приказвам. Дори виждам смисъл. Ако мога да убедя със своите думи някой в тази обстановка, че в действителност всички би трябвало да поставим старания - кой както може, с цел да спрем това безумство, което следим ". Това сподели Виктор Бакуревич, притежател на съветската верига магазини Берёзка, при гостуването си в предаването " Денят с Веселин Дремджиев ", което се излъчва по TV+ и TV1.

" В началото на диалога ме попитахте по какъв начин се усещам. Ужасно се усещам. Над 200 души от моите чиновници в Берёзка са от Украйна. Понякога не мога да подвигам глава пред тях. Това, което става, не мога да го допускам ", добави при започване на диалога Бакуревич.

Той описа на Веселин Дремджиев по какъв начин от Берёзка оказват помощ на бежанците от Украйна, които идват в България:

" Ние направихме един личен фонд, в който събрахме пари от компанията, от чиновниците, които желаеха да дадат, 50, 100 лв., кой колкото може. Сега, малко по-малко харчим от този фонд. Основно се концентрирахме върху помощта с храни, тъй като разбираме от това нещо. Имаме логистика - хладилни камери. Имаме благоприятни условия даже да купуваме храни ".

Виктор Бакуревич конкретизира, че от Берёзка доставят хранителни артикули на няколкостотин украински фамилии, настанени във Варна.

Собственикът на съветската верига магазини разяснява и обстановката в родината му - Русия:

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

" В стопанската система е злополука. Обществото, съгласно мен, още е в потрес. Доста от хората не схващат какво се случва и не схващат какви последици ще има от протичащото се. Аз не виждам нито един добър вид, тъй като нямам доверие, че Путин може да спре, нямам доверие, че той независимо може да изиска да спре тази война. За него няма подобен излаз. За него пътят е единствено напред, а това значи гибел и на мирни украински жители, и на съветски бойци ".

" Путин към този момент няма излаз. Той направи такава пакост, която не му дава опция да се дръпне обратно ", добави Бакуревич.

" Например Александър Трети няма нищо общо с Путин. Затова дано да разделяме съветския народ, съветската просвета и съветското държавно управление в този момент. Тези хора са като пирати, над 20 години имат власт. Те доведоха народа до извънредно оскъдно положение. И то в случай, че за последните 20 години Русия продава нефт и газ за трилиони долари и евро ", сподели още предприемачът.

" Пропагандата работи 20 години. Аз доста добре знам по какъв начин работя тя. До 2008 година живеех в Русия, т.е. осем години съм живял по време на ръководство на Путин. Цял ден всички съветски малките екрани дават единствено една агитация, непрестанно, 24 часа. Промиват мозъка тотално ", означи Виктор Бакуревич пред Веселин Дремджиев.

" Историята на Русия е доста страшна, трагична. Последните 120 години минахме толкоз ужаси - Първата международна война, революцията, гражданската война, апетит, сталински репресии, Втора международна война. По най-оптимистични оценки за последния век са починали най-малко 60 милиона руснаци. Това е страшна цифра. Няма семейство, което да не е наранено от нещо - от гибел на непосредствен човек, от апетит, от репресии, от затвор. Хората са уплашени и не мога да ги укорявам, че не излизат на открито, с цел да стачкуват. Приети са безусловно драконовски закони ", описа той.

Бакуревич удостовери, че във времето обратно е имало мълчалив контракт сред съветското население и президента Путин. Този контракт е бил: обезпечавам ви стандарт, само че ви взимам свободата. И до някакъв миг руснаците, въпреки и с ипотека, са си купували жилища, можели са да си разрешат кола и да обикалят заведенията за хранене. Всичко това обаче е почнало да секва през 2014 година, когато на процедура стартира незаконната кремълска експанзия против Украйна.

" 40-50% годишна хиперинфлация, страшна безработица. Нали разбираме какъв брой вложители си отпътуваха от Русия? Безработицата е най-малко 15-20%, това са хора без пари. Военните разноски, които има Русия, са на стойност 4,5 милиарда дневно. Това е цената на войната, а половината запаси са задържани ", илюстрира обстановката в родината си Бакуревич.

" Предполагам, че в най-скоро време елитите на Русия ще изискат да трансформират обстановката ", сподели той, отбелязвайки и че е по-вероятно елитите да опитат да създадат смяна в Руската федерация, в сравнение с националните маси.

" Aз имам вяра, че тази война не може да продължи дълго ", сподели към края на присъединяване си притежателят на Берёзка и добави, че някои данни сочат, че съветското управление няма добър проект за воденето на тази война против Украйна, както и че се надява съветските сили скоро да се изтощят.

Целия диалог сред Веселин Дремджиев и Виктор Бакуревич можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР