Няма да се преустанови електронното изписване на рецепти за антибиотици.

...
Няма да се преустанови електронното изписване на рецепти за антибиотици.
Коментари Харесай

Министерство на здравеопазването: Няма да премахнем електронните рецепти за антибиотици

Няма да се прекрати електронното изписване на предписания за антибиотици. Това разгласи министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков. Той участва на годишната среща на лигата „ Лекарите, на които имаме вяра “, проведена от вестник „ 24 часа “.

Според министъра до края на този месец ще се събират сигнали за пропуските на системата и по-късно, в случай че е належащо, ще се създадат усъвършенствания. По думите му не би трябвало да се позволява подмяна на медикаменти по решение на аптеките. Председателят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров пожела неотложно да се приключи издаването на електронни предписания за антибиотици.

„ Само 24 часа след влизането в действие на електронната рецепта за антибиотици и медикаменти за диабет лъсна истината за въвеждането ѝ “, сподели още той.

Масово от страната идват сигнали в БЛС за връщане на пациенти, на които аптеките са отказали да продадат наставления по електронен път антибиотик, разяснява Маджаров.

Аптеките са карали пациентите да се върнат при персоналния им доктор, който да им изпише различен антибиотик, обяснявайки, че предписаният към този момент не е в наличност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР