Няколко села в общините Рила и Кочериново дни наред са

...
Няколко села в общините Рила и Кочериново дни наред са
Коментари Харесай

Села в общините Рила и Кочериново дни наред са без вода заради аварии

Няколко села в общините Рила и Кочериново дни наред са без вода поради чести повреди по довеждащия тръбопровод за обитаемоте места по Рилското корито, споделиха от локалните управи. Обещанията са от на следващия ден в тях да има обикновено водоподаване.

Аварирали са към 6 метра от Рилския тръбопровод, който е отпреди десетилетия и е около пътя Рила - Рилски манастир. След повредата едно от селата - Крумово, е било 11 дни без питейна вода. Доброволци са доставяли минерална вода в бутилки на локалните.

" Често стават повреди и в този момент с тези тежки камиони дърва се добиват. С сътрудника си говорихме, може и това да е повода. Водоподаването е възобновено, единствено че водата ще пристигна на следващия ден, тъй като до момента в който се изпълни цялата система – и Кочериново, и Стоб, и Бараково, и Рила ", изясни кметът на община Кочериново Иван Минков.

Кметът сподели, че още няколко села нямат вода. Няколко повреди станали и в самия град Рила в последните дни, което е нарушило водоподаването. Те към този момент са отстранени, увериха общината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР