Няколко местни руски медии в Крим съобщиха, че 74 руски

...
Няколко местни руски медии в Крим съобщиха, че 74 руски
Коментари Харесай

Руските медии съобщиха за 74 убити при украински удар над кораб. А после изтриха новината

Няколко локални съветски медии в Крим оповестиха, че 74 съветски моряци са починали, а 27 са били ранени, откакто украинските сили са нанесли удар по огромния десантен транспортен съд " Новочеркаск " на съветския Черноморски флот. Няколко часа по-късно новината мистериозно изчезна от новинарския поток.

Тя беше отразена първо от Севастополската самостоятелна телевизия и уеб страницата `Новини от Севастопол ", които базират информацията си на известие от пресслужбата на съветския Черноморски флот.

В новината се твърди, че на 29 декември украинските сили са нанесли удар против огромния десантен транспортен съд " Новочеркаск " на съветския Черноморски флот. За починали съветски моряци написа и украинският Център за национална опозиция, само че съветските управляващи мълчат по случая. Министерството на защитата на Русия единствено удостовери, че корабът " Новочеркаск " е бил ударен във Феодосия, като съобщи, че той е бил развален " при отбиване на офанзива от страна на украинските въоръжени сили "

Часове откакто бяха оповестени, новинарските публикации за починалите в случая бяха изтрити. Директорът на Севастополската самостоятелна телевизия съобщи, че " информацията [в статията] не дава отговор на действителността " без да дава повече конкретика.

При потъването на различен кораб - крайцера " Москва ", през април 2022 година, Кремъл също отхвърли да има жертви, въпреки да се съобщаваше, че на борда му са били близо 500 души.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР