Няколко американски щата са били нападнати от милиарди цикади, съобщава

...
Няколко американски щата са били нападнати от милиарди цикади, съобщава
Коментари Харесай

Милиарди червенооки гадини изпълзяха шумно в САЩ

Няколко американски щата са били нападнати от милиарди цикади, оповестява NBC News. В няколко щата от източното крайбрежие на Съединени американски щати, както и от Средния Запад, хората към този момент си напомнят познатия им вик за чифтосване, сравняван със тон от извънземни.

Насекомите са най-активни във Вирджиния, Мериленд и Джорджия. Експертите обаче чакат огромна част от източното крайбрежие да се затопли, което ще провокира увеличение на броя им. Отбелязва се, че червенооките цикади са излезли отдолу под земята за първи път от 17 години насам.

„ Това е неповторимо прекарване, защото тези инсекти излизат за към месец “, изяснява Джон Кули, ентомолог от Университета на Кънектикът. " Около нас има може би трилиони мравки, само че през множеството време не им обръщате никакво внимание. Но това са огромни, шумни, смешно изглеждащи, чаровни и дейни инсекти, и в действителност не можете да ги игнорирате. "

Цикадите, които се появяват в този цикъл, са известни като Brood X и ще имат единствено няколко седмици, с цел да намерят сътрудници и да снесат яйца, преди да умрат, което значи, че ще бъде натоварено лято за насекомите.

Регионите с цикади би трябвало да се подготвят за мощния звук, приближаващ от милиардите инсекти, които в последна сметка ще излязат на повърхността. Еколози предизвестяват, че те са безвредни за хората и ще бъдат тук единствено за малко, преди да се спуснат назад подземен в продължение на много години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР