Нулева“ година за родния аматьорски муай тай отчете Българската конфедерация

...
Нулева“ година за родния аматьорски муай тай отчете Българската конфедерация
Коментари Харесай

Нулева година за българския муай тай отчете БККМТ

„ Нулева “ година за родния аматьорски муай тай регистрира Българската конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ). Това излиза наяве от статистиката, която ръководителят Галин Димов разгласява на персоналната си Фейсбук страница след извършеното Общо заседание на Централата в „ Гранд Хотел Пловдив “, състояло се на 15-ти декември.

По думите му БККМТ е „ измежду най-успешните федерации “ на ММС през 2023 година Като доказателство за това Димов акцентира високите достижения в кикбокса, а точно:

Бойците са спечелили общо 184 златни, 127 сребърни и 180 бронзови медали в другите надпревари и шампионати.

На Общото заседание обаче не бе обелена нито една дума за другия военен спорт, който БККМТ развива, а точно муай тай. Не беше регистрирано, че тази година е нулева за тайландското бойно изкуство в аматьорски проект, защото нямаше проведено нито едно Държавно състезание. Наред с това правилникът, оповестен на интернет страницата на БККМТ не е настоящ. Явно, от Централата са се съсредоточили напълно върху развиването на кикбокса. Нямаше и лагер за муай тайците.

В същото време Академия „ Антон Петров “ провежда следващия годишен лагер, на който участваха близо 200 бойци. Към момента муай тай спортистите в България имат опцията да се развиват само на професионалната сцена. Ето и единствено някои от успехите, които записаха те през 2023:

• Християн Марукян (Bultras Muay Thai – Пловдив) завоюва против Георги Няголов в MAX FIGHT 54.

• Георги Спасов (Академия „ Антон Петров) надви над Никола Вълков (СК Аргус Варна) в MAX FIGHT 56;

• Венцислав Бъчваров (СК Армеец – София) победи Виктор Игнатов (Академия „ Антон Петров) в MAX FIGHT 56;

• Антон Петров направи сполучлив дебют на One Championship, побеждавайки италианеца Лука Ломбардо на именития стадион “Лумпини ” в Тайланд;

• Теодора Кирилова (СК Армеец) също записва победа през 2023

Дори Али Юзеир от Семеен кодекс Вокил (тимът на Галин Димов) завоюва при муай тай дебюта си в Молдова против състезателя на домакините Артьом Ливадари, само че и това не беше регистрирано от БККМТ.

Единственото положително нещо тази година беше, че БККМТ удостои с почетното звание „ Заслужил занаятчия на спорта “ Теодора Кирилова.

Възниква въпросът докога муай тай ще бъде неглижиран от Конфедерацията и по кое време Галин Димов ще си признае, че му е мъчно с „ две дини под една мишница “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР