Нуждата от осигуряване на финансов ресурс за индексация на договорите

...
Нуждата от осигуряване на финансов ресурс за индексация на договорите
Коментари Харесай

КСБ обсъди с ГЕРБ проблемите пред строителния отрасъл

Нуждата от обезпечаване на финансов запас за индексация на договорите за строителство, предоставено от страната или общините, разискаха на среща през днешния ден представители на Камарата на строителите в България и ГЕРБ, оповестяват от Камарата на строителите в България (КСБ).

От лятото на 2021 година този въпрос е най-приоритетният за сектора, той е от изключителна значимост и за страната, с цел да могат да бъдат приключени по този начин нужните инфраструктурни обекти – ВиК, жп, пътни, изясни ръководителят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев.

На срещата браншовата организация беше показана още от зам.- ръководителите инж. Владимир Вутов, инж. Иван Моллов и инж. Любомир Качамаков, ръководителят на комисията по професионална нравственос инж. Благой Козарев, ръководителят на съвета на шефовете на „ Строителна подготовка “ ЕАД Любомир Пейновски и изпълнителният шеф арх. Иван Несторов.

От ГЕРБ участваха зам.-председателят Томислав Дончев, Николай Нанков и Атанас Бояджиев.

 

Срещата бе в границите на обичайна поредност от диалози сред КСБ и политическите обединения, които съгласно социологическите изследвания ще бъдат показани в Народното събрание.

Реалистичната опция за решение на казуса с намирането на средства за индексация е ресурсът, който не бъде изразходван от капиталовите стратегии по министерства, да бъде пренасочен за актуализиране на договорите и довеждане докрай на стартирани обекти, изясни господин Нанков.

„ Необходимо е да бъде възобновена ролята на страната да води политики за реализиране на стопански напредък “, сподели Томислав Дончев. И добави, че строителният отрасъл е стабилен, натрупал е потенциал и е значим за стопанската система на страната.

В диалога бяха разисквани още тематиките за професионалната подготовка и образованието и потребността от законови промени за улеснение на работата в бранша.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР