Новоизбраният американски президент Джо Байдън изрази готовността на САЩ отново

...
Новоизбраният американски президент Джо Байдън изрази готовността на САЩ отново
Коментари Харесай

Джо Байдън: Америка се върна, готова да води света

Новоизбраният американски президент Джо Байдън изрази готовността на Съединени американски щати още веднъж „ да водят “ на световната сцена, обещавайки да работи със съдружниците на страната.

Представянето на външната му политика и екипа по национална сигурност обаче е евентуално да се случи след 20 януари, когато президентът и неговата заместничка Камала Харис ще влязат в Белия дом.

Байдън алармира, че две някогашни, по-либерални лица, които се изправиха против него в кандидатурата за президент, повдигнат от Демократическата партия – сенаторите Бърни Сандърс и Елизабет Уорън, не са обсъждани за назначение в кабинета, заявявайки, че се нуждае от гласовете им в тясно разделения Сенат, написа „ Ройтерс “.

В рамките на мандата си Доналд Тръмп разтрогна връзките с доста от съдружниците на Съединени американски щати в Европа и на други континенти с антагонистичния си метод към НАТО и комерсиалните връзки, отхвърли от интернационалните съглашения и близката връзка с властнически водачи.

По думите на новоизбрания държавен глава неговият екип, който включва доверения му Антъни Блинкен като номиниран за държавен секретар на Щатите, ще се откаже от „ остарялото мислене и непроменените привички “ във връзка с своя метод към външните връзки.

„ Това е екип, който отразява обстоятелството, че Америка се е върнала, подготвена да води света, а не да се отдръпва от него, още веднъж да седна на масата, подготвена да се изправи против нашите съперници и да не отхвърля нашите съдружници, подготвена да отстоява полезностите си “, сподели Байдън по време на свое изказване в Уилмингтън, щата Делауеър.

Светът се промени, откогато демократите за последно се настаниха във Вашингтон преди четири години. Китай е във напредък, Русия се пробва в допълнение да утвърди въздействието си, до момента в който това на Съединени американски щати отслабва с отдръпването от интернационалните съглашения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР