Ново огнище на птичи грип бе открито, този път в

...
Ново огнище на птичи грип бе открито, този път в
Коментари Харесай

Откриха огнище на птичи грип в Брезово

Ново огнище на птичи грип бе намерено , този път в Брезово, област Пловдив . Това оповестиха от Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/. 

Вирусът е открит в животновъден обект за развъждане на патици мюлари , находящ се в землището на Брезово. В животновъдния обект се отглеждат към 9000 патици мюлари .

Около засегнатия животновъден обект са избрани: 3-километрова защитна зона, в която попада гр. Брезово и с. Чоба, общ. Брезово; обл. Пловдив и 10-километрова следена зона – обл. Пловдив, общ. Брезово: с. Тюркмен, с. Генерал Николаево, с. Отец Кирилово, с. Дрангово, с. Златосел, с. Болярино, с. Зелениково и гр.Раковски; обл. Стара Загора, общ. Братя Даскалови: с. Православ, с. Колю Мариново, с. Гранит и с. Верен .

С цел ограничение на болестта и недопускане на неговото разпространяване ще се подхващат дейности за умъртвяване по човечен метод на заболелите и контактни птици в обекта .

Извършва се епизоотично изследване и следене на придвижванията на домашни и други птици, артикули и странични скотски артикули, добити от тях, фураж за птици, както и на транспортните средства, свързани с софтуерния развой в обекта.

БАБХ припомня, че птичето месо и артикули, добити в обект, в който е открито огнище на Инфлуенца по птиците, не съставляват заплаха за човешкото здраве .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР