Ново изследване показва, че неандерталците са водили жестоки и отчаяни

...
Ново изследване показва, че неандерталците са водили жестоки и отчаяни
Коментари Харесай

Неандерталците водили битки за оцеляване срещу гигантски тигри?

Ново проучване демонстрира, че неандерталците са водили жестоки и обезверени борби за оцеляване против великански саблезъби тигри, населявали техните територии.

Палеонтолозите, работещи на археологическия обект Шьонинген в Северна Германия, са открили, че хората и европейските саблезъби тигри са живели в непосредствена непосредственост. Въпросът обаче кой кого е ловувал към този момент остава без отговор.

Археолозите са разкрили фосили от пет саблезъби тигри в същия регион, където са открити и доста дървени копия, чиито остриета били обгорени и изпилени на камък.

Находката е отпреди 300 хиляди години. Разкопките посочили, че тази част на Европа била гъсто обитаема както с неандерталци, по този начин и с редица едри хищници, като най-големият от тях бил саблезъбият тигър.

Учените допускат, че откритите примитивни оръжия с изключение на за лов са били употребени и за самоотбрана. Районът, където е открита находката, съставлява планинска околност с доста пещери. Учените допускат, че с изключение на за прехраната праисторическите войни са се водили и за това кой да населява тези убежища от суровата природа в късния ледников интервал.

Нова доктрина демонстрира, че не всеки път прародителите на индивида са излизали спечелили в тези жестоки войни. В прилежащата на Шьонинген област Шлезвиг учените не са разкрили фосили или оръдия на труда от неандерталци, само че за сметка на това са намерили доста остатъци от античните котки. Те допускат, че в този регион първобитните хора били изтласкани и победени.

В последна сметка индивидът станал победител в жестоката борба. Между 1994 година и 1998 година археолози откриват в местността Шьонинген десетки изцяло непокътнати дървени оръжия, които съгласно тях датират отпреди 250 хиляди години.

Те са открити в рудник за лигнитни въглища. В пещерата учените се натъкват на повече от 16 хиляди кости на разнообразни животни – диви коне, мечки и даже тигри. Находката демонстрира, че в по-късен стадий едрите животни, населяващи Северна Европа, са се трансформирали от ловци в плячка на индивида.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР