Новият Висш съдебен съвет (ВСС) встъпи в длъжност. Следобед съдебните

...
Новият Висш съдебен съвет (ВСС) встъпи в длъжност. Следобед съдебните
Коментари Харесай

Новият Висш съдебен съвет встъпи в длъжност

Новият Висш правосъден съвет (ВСС) встъпи в служба. Следобед правосъдните кадровици ще си изберат и представляващ – избор, който някои от тях дефинираха като " тест за работата " им през идващите пет години.

Правосъдният министър Цецка Цачева , въз основата на няколкомесечния си опит като председателстваща Висш съдебен съвет, предизвести новите, че разногласията, отвън смислените полемики, са неразбираеми за обществото и оставят горчив привкус на нещо незряло.

В приветствен адрес президентът Румен Радев подсети на правосъдните кадровици, че ще бъдат оценени по дейностите си. Едно от тези дейности е обвързвано с предстоящото решение на президента да подпише или не указа, с които се завърши изборът на Георги Чолакав за идващ ръководител на Върховен административен съд – избор, изработен от към този момент някогашния Висш съдебен съвет.

Непредставителна блиц анкета от през днешния ден сподели, че новите членове на Съвета нямат единна позиция.

Съдиите Боян Магдалинчев – кандидатура на ГЕРБ, и Севдалин Мавров и Цветинка Пашкунова – избор на съдиите, разясниха би трябвало ли още веднъж да се гласоподава изборът, или би трябвало да се прегласува единствено името на Чолаков:

Трябва да има прегласуване от новия състав на ВСС – единствено името на господин Чолаков. Това е моето мнение. Да забележим по какъв начин ще се развият нещата, по какъв начин ще го одобри Съветът, тъй като нормата дава опция за разнообразни тълкувания, сподели Магдалинчев.

Според мен би трябвало да стартира изначало. Трябва да мине през всички стадии тази процедура и да се приключи от съответен орган, разяснява Мавров.

Пашкунова изясни:

Защото е доста мъчно да гласуваме, без да сме изслушали претендентите. Просто да повторим едно по предлагането наново гласоподаване, ми се коства, че няма да е задоволително справедлив гласът, който ще дадем.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР