Новият шеф на федерацията Иван Колев върви по стъпките на

...
Новият шеф на федерацията Иван Колев върви по стъпките на
Коментари Харесай

Вижте скандалните ръце, в които попадна българската атлетика!

Новият началник на федерацията Иван Колев върви по стъпките на Кирил Петков – далавери с баща начело

Добромир Карамариинов – един от най-дългогодишните ръководители на български спорт към този момент не е президент на Българска федерация по лека атлетика (БФЛА) и се концентрира като началник на Европейската централа. Към момента той е най-високо поставеният българин в интернационалните спортни федерации.

На негово място застъпва старозагорецът Иван Колев, зад чието име стоят скандални покупко-продажби за милиони левове.

Колев беше определен за член на Управителния съвет на БФЛА от Общото заседание през септември, а преди седмица беше оповестена и позицията му на президент, определяща се по правилник от УС. Според него той би трябвало да довърши мандата на Карамаринов до 2025 година, след което да има постоянни избори.

Фаворизирането на Колев стана причина дългогодишният вицепрезидент на централата Асен Христов да подаде оставка.

Преди да оглави Царицата у нас Колев дълги години беше ръководител на лекоатлетическия Берое-Стара Загора. Но надалеч освен в спорта са ползите на Колев. Той е предприемач и народен представител, не без поддръжката на татко си Дечко Колев. Баща и наследник бяха съществени поддръжници на ГЕРБ, даже Иван Колев беше определен за народен представител от партията на Бойко Борисов през 2009 година

След това обаче бяха прокудени от партията поради далаверите си и завиха към „ Продължаваме Промяната “. Аналогично на развиването на политическата кариера на Кирил Петков не без помощта на баща Петко върви и пътят на Колев-младши - паралелно зад тила на Колев-старши. Дечко Колев е главен спонсор на „ Политическа партия ” в Стара Загора и даже беше спряган за енергиен министър в първите им оферти за държавно управление.

Радослав Рибарски - лидерът на листата на Политическа партия в региона за три следващи парламентарни избори, живее със сестрата на брачната половинка на сина на Дечо Колев - Данаил.

Фирмата на Дечо Колев - Металик АД, беше преди всичко в листата с компании, които ще получат поддръжка, изброени в „ Териториалния проект за обективен преход “ със 185 млн. лв..

Въпреки измяната към ГЕРБ, атлетическия клуб „ Берое “ продължава да получава сериозна поддръжка от Община Стара Загора, която не дели спорта на партийни пристрастия. В първия кабинет Борисов пък беше напълно реновирана атлетическата писта на стадион „ Берое “. След това Колев възвърне за няколко години именития шампионат „ Самарско знаме “, на който през 1988 година Йорданка Донкова слага международния си връх на 100 м. с прочие В следствие конкуренцията още веднъж изчезна.

Иначе Дечко и Иван Колеви са представители на едрия бизнес в Старозагорския район. Дечко е в енергийния бранш още от времето на социализма. Синът му влиза в сектора при започване на 21 век. До избирането му за народен представител през 2009 година Иван е пълномощник в " Енергоремонт - Гълъбово " АД и в управлението на фамилните компании " Металик " АД, " Комерсиал " ЕООД, " Ида Метан " ЕООД.

Освен в енергетиката, фамилия Колеви има ползи в здравния и хотелиерския бизнес. Тяхна е частната болница " Тракия ", както и петзвездния хотел „ Парк хотел Стара Загора ”.

Една от противоречивите им вложения е обвързвана със застрояването на парка " Бердечка ". Срещу това се разгласи инициативна група от поданици на Стара Загора, които излязоха с апел " Да спасим Бердечка ".

Колеви постоянно се замесват в скандални покупко-продажби, като част от тях са свързани с Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток II “, Топлоелектрическа централа Варна, а в този момент и за източване на пари по „ Териториалния проект за обективен преход “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР