Новият мост на пътя Царево - Ахтопол ще бъде готов

...
Новият мост на пътя Царево - Ахтопол ще бъде готов
Коментари Харесай

Пускат движението по новия мост на пътя Царево - Ахтопол преди лятото

Новият мост на пътя Царево - Ахтопол ще бъде подготвен преди началото на лятото, оповестява Агенция " Пътна инфраструктура ".

Строителните действия на оборудването над река Изгревско дере се извършват в период и се чака те да приключат през април. По този метод мостът ще може да се вкара в употреба месеци преди старта на летния туристически сезон.

АПИ показва, че по трасето минава целият трафик към Южното Черноморие и то е съществена пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово.
 АПИ построи обходен път при пропадналия след потопа в Царево мост
АПИ построи обходен път при пропадналия след потопа в Царево мост

Движението по третокласния път III-9901 Царево - Ахтопол ще бъде пуснато в сряда

До момента е завършил първият стадий от строителството - изливането на стоманенобетонните водачи. Те са основата на оборудването и са с дължина сред 17 и 25 м в другите елементи на мостовата структура. В момента изпълнителят на обекта инсталира надлъжните греди.

Припомняме, при започване на септември предходната година повредиха остарелия мост на третокласния път Царево - Ахтопол. Авариралото оборудване беше отстранено и - брод, по който да минава трафикът.

В оптимално къс период бяха извършени процедури за избор на реализатори на планиране, строителство и строителен контрол на новото оборудване. Изготвен беше механически план, всички нужни геоложки и хидроложки прочувания, както и изискваните по закон съгласувателни процедури.
 Изграждат краткотраен мост при Царево
Изграждат краткотраен мост при Царево

По него ще се пренасочи трафикът от опустошения мост на пътя Царево - Варвара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР