Новите санкции на САЩ срещу Москва, наложени преди седмица, заплашват

...
Новите санкции на САЩ срещу Москва, наложени преди седмица, заплашват
Коментари Харесай

Новите санкции на САЩ срещу Русия ще ударят износа на нефт в Индия

Новите наказания на Съединени американски щати против Москва, наложени преди седмица, заплашват да ударят продажбите на съветски нефт за Индия - най-големият покупател на съветски недопечен нефт по море. 
Санкциите бяха наложени като реакции на гибелта на опозиционния водач Алексей Навални и са ориентирани към водещата съветска танкерна група " Совкомфлот " (Sovcomflot), както и 14 танкера за недопечен нефт, свързани с нея. Вашингтон упрекна компанията, че е забъркана в нарушение на ценовия таван на Г-7 за съветския нефт.
Индийските рафинерии са загрижени, че последните наказания ще доведат до " провокации " при приемането на кораби с съветски нефт, което ще увеличи цените на товарите. Това може да стесни отстъпката за петрола, който се купува от търговци и съветски компании на доставка, разяснява " Ройтерс ". Източник от индийското държавно управление е декларирал пред организацията, че Индия ще продължи да купува съветски нефт, единствено в случай че се продава под тавана на цената в несанкционирани кораби. 
Индия рядко купуваше съветски нефт преди 2022 година заради високите транспортни разноски, само че в този момент рафинериите в третата по величина вносителка на нефт в света са огромни купувачи, печелейки от по-ниските цени, откакто Европа забрани вноса на съветски нефт, напомня организацията.
През 2023 година Русия стана най-големият снабдител на нефт за Индия. Чрез срочни покупко-продажби и покупки на спот пазара южноазиатската страна е внасяла към 1,66 млн. барела дневно съветски нефт през 2023 година в съпоставяне със приблизително 652 хиляди барела дневно през 2022 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР