Новите санкции на САЩ и Обединеното кралство срещу руския алуминий,

...
Новите санкции на САЩ и Обединеното кралство срещу руския алуминий,
Коментари Харесай

Песков: Санкциите върху алуминия и медта ще ударят онези, които ги въведоха

Новите наказания на Съединени американски щати и Обединеното кралство против съветския алуминий, мед и никел са нож с две остриета; те ще ударят ползите на тези, които ги постановат. Това сподели прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

„ Ние се отнасяме към тях по същия метод, както към всички други наказания – считаме ги за безусловно противозаконни и считаме, че тези наказания във всеки случай са нож с две остриета и те безусловно ще ударят ползите на тези, които постановат тези наказания ”, акцентира Песков.

„ Виждаме, че настъпи известна дестабилизация на цените на пазара в този сегмент, ще забележим какво и по какъв начин ще се случи по-нататък “, добави Песков.

На 12 април Обединеното кралство и Съединени американски щати разшириха глобите против Русия в търговията с метали, което значи, че LME и Чикагската стокова борса към този момент няма да могат да попълнят складовете си с алуминий, мед и никел от доставки с съветски генезис. В взаимно изказване на Лондон и Вашингтон се отбелязва, че въведените ограничавания не се отнасят за съществуващите ресурси от съветски метали в складовете на двете тържища, с които към момента ще могат да се правят търговски интервенции. И двата обекта обаче към този момент няма да могат да купуват съветска мед, алуминий и никел.

През декември 2023 година Англия изцяло забрани вноса на мед, алуминий и никел с генезис Русия. В Съединените щати сходна възбрана стартира да влиза в действие в този момент, само че не важи за метали, добивани преди 13 април 2024 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР