Нови разкрития за действията на убития тази седмица Мартин Божанов,

...
Нови разкрития за действията на убития тази седмица Мартин Божанов,
Коментари Харесай

Нови разкрития за Нотариуса: И двама прокурори под специална охрана заради заплахи

Нови разкрития за дейностите на убития тази седмица Мартин Божанов, прочут като Нотариуса. Двама прокурори от Софийска градска прокуратура са под специфична защита поради получавани закани от него, предава бТВ.

Атаката против тях е почнала през лятото. Справка на прокуратурата демонстрира, че от 1998 до 2006 година против Мартин Божанов е имало и обвинителни актове. В градската прокуратура няма информация какво се е случило с тези обвинявания и дали не се е стигнало до неоправдателни присъди и реабилитация.

„ По справката, която имаме Софийска районна прокуратура е изготвила и внесла обвинителните актове за обири, документни измами и надлежно документи закононарушения “, сподели Христо Кръстев, заместник-градски прокурор - СГП.

- След 2006 година Софийска районна прокуратура занимавала ли се е с Мартин Божанов?

- Да, от информацията, която имаме в СРП са подавани много сигнали за имотни измами, за документни измами, за закани, само че по тези сигнали са постановени отводи за формиране на досъдебно произвеждане или преустановяване на наказателните производства.

Едва предходната година с Божанов стартира да се занимава Софийската градска прокуратура поради естеството на следствието - присъединяване в проведена незаконна група за пране на пари, измами и закани против магистрати.

- Знае се за заплашвани двама съдии от Мартин Божанов. Има ли заплашвани други магистрати и кои са те?

- Има и заплашвани двама прокурори от СГП, които и към сегашния миг са с защита от Национална работа „ Охрана “. Те са от предходната година с защита, получили са индиректни закани, свързани с следствието, което те са провеждали. Което значи, че този човек се е чувствал в действителност безнаказан и най-вероятно е имал връзки по високите етажи на правосъдната власт или политици.

Христо Кръстев сподели още, че конфискуваната преписка на Божанов ще бъде обработена от проверяващите.

„ И на второ място, да се откри от тази информация в телефона, която вероятно ще бъде открита, дали има и забъркани магистрати “, сподели той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР