Нови правила за електрическите тротинетки прие Общинският съвет във Варна,

...
Нови правила за електрическите тротинетки прие Общинският съвет във Варна,
Коментари Харесай

Приеха правилата за движение на ел. тротинетки във Варна

Нови правила за електрическите тротинетки одобри Общинският съвет във Варна, откакто утвърди промени в Наредбата за организация на придвижването на територията на общината. Измененията, импортирани от групата на ГЕРБ, получиха поддръжката на 41 общински съветници.

Въвежда се ограничаване на скоростта на електрическите транспортни средства до 25 км/ч. Забранява се придвижването им в паркове, градини, площади, детски площадки, тротоари, кръстовища с пресичания на пешеходци, като се изключи обозначените за това места. Tротинетките там ще може само да се бутат, тъй като позволената скорост е до 5 км/ч. При нарушаване плануванаъа санкция е в размер на 50 лева Същата е финансовата глоба и за погрешно паркиране.

Общината ще има тримесечен период да обособи местата за паркиране на електрическите тротинетки в паркове, градини и пешеходни пространства.

Собствениците или операторите, които дават електрически тротинетки чартърен, ще бъдат задължени да употребяват софтуерна технология за ограничение на скоростта според от зоните на придвижване, както и за попречване на паркирането отвън избраните за това места.

При нарушаване на ограничаването за скорост имуществената  глоба за юридическите лица ще е сред 500 и 1 000 лв.. За паркиране на електрическо транспортно средство отвън избраните за това места компаниите ще се глобяват с 500 лв., като за наново нарушаване санкцията ще бъде в размер сред 800 и 2000 лв..

Собствениците или операторите, предоставящи чартърен електрически тротинетки, ще бъдат задължени  не по-късно от 4 часа в работни дни и 6 часа – в почивни, след установено нарушаване да отстраняват погрешно паркираните транспортни средства. Ако това не се случи, имуществената глоба за юридическото лице ще бъде в размер на 300 лв., а при наново осъществяване – 500 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР