Нови партньорства и представяне на разработки в областта на триизмерните

...
Нови партньорства и представяне на разработки в областта на триизмерните
Коментари Харесай

В Русе ще се проведе Четвъртата международна конференция по Гръбначна хирургия

Нови партньорства и показване на разработки в региона на триизмерните технологии се чака се състоят в границите на Четвърта интернационална конференция по Спинална/Гръбначна хирургия, която ще се организира в град Русе от 11-ти до 14-ти май 2023 година.

Специализираният конгрес за лекари е проведен от Българската асоциация на спиналните хирурзи (БАСХ), Лечебни заведения „ МЕДИКА “, Русенски университет „ Ангел Кънчев “ и Българската ортопедична и травматологична асоциация (БОТА).

В рамките на конференцията присъединяване са декларирали водещи експерти от академични клиники по спинална хирургия в България, Германия и Турция. Ще бъдат изнесени обзорни и пленарни отчети, разграничени в тематични научни сесии. Акцент на събитието тази година ще са възобновяване на сагиталния баланс при болести на гръбначния дирек при деца и възрастни пациенти.

Особен интерес е представянето на нови насоки в 3D хирургичната рeалност, като част от бъдещата роботизирана хирургия. По време на форума ще бъде демонстрирана и нова триизмерна технология, улесняваща хирургичните интервенции на гръбначния дирек. Тя се базира на специфични маркери и 3D холограмни модели на костите на пациента с цел да направлява хирурга да извърши своя предоперативен проект.

Събитието цели да даде на лекарите опция да обсъдят новостите в тази комплицирана и високорискова субспециалност на ортопедията и неврохирургията, посредством което да даде по-съвременно и качествено лекуване на пациентите. Ще бъдат разисквани оферти към Министерство на здравеопазването и НЗОК за актуализиране на престой и реимбурсация на хирургични импланти при съответните Клинични пътеки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР